Köket är bostadens viktigaste rum

Köket är bostadens viktigaste rum, enligt svenskarna. Sju av tio uppger att bra förutsättningar för att laga mat är det viktigaste när man ska köpa ett nytt boende. Det visar en undersökning av Fastighetsbyrån.

72 procent av svenskarna anser att bra förutsättningar för att laga mat är det viktigaste i ett nytt boende. Det näst viktigaste är bra ytor för avkoppling och sömn och det tredje viktigaste är bra förvaringsmöjligheter. Det visar en undersökning av Fastighetsbyrån.

– Bostadsspekulanter har mycket att ta ställning till och många olika saker ska stämma för det ska kännas rätt. Grundläggande är hur olika ytor kan användas och att spekulanterna ser att bostadens funktioner motsvarar deras behov. Finns det till exempel möjlighet att laga mat till stora sällskap och äta måltider med familj och vänner? säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Undersökningen visar dessutom att yngre personer värderar ytor för socialt umgänge högre än äldre personer. Däremot bryr sig yngre personer mindre om bra ytor utomhus för olika aktiviteter. För personer med barn är det även viktigt med bra ytor för lek och aktivitet. Däremot värderar personer med barn inte ytor för egen tid och sömn så mycket som man kanske skulle kunna tro.

Läs hela undersökningen på Fastighetsbyråns hemsida

Foto: Flickr.com(Veidekke_SE)