Vanligt att kolla upp grannarna på nätet

20 procent av stockholmarna kollar upp sina grannar på nätet, visar en undersökning av Direktpress och United Minds. Däremot undviker man att springa på sina grannar i exempelvis trapphuset.

Var femte person har kollat upp sina grannar på nätet, till exempel på Lexbase, Ratsit eller Google. Det visar en undersökning av Direktpress tidningar och analysföretaget United Minds, där 790 stockholmare intervjuades tidigare i år.

Däremot är stockholmarna inte särskilt intresserade av att springa på sina grannar i exempelvis trapphuset. Drygt 20 procent försöker att aktivt att undvika sina grannar, visar undersökningen. 13 procent brukar titta i kikhålet om de hör grannar i trapphuset.

Men majoriteten av stockholmarna, 60 procent, tycker om sina grannar, visar undersökningen.

Foto: Flickr.com (antonsson.stefan)