Elaka mäklaren: ”Det är min man som skriker”, sa den konservativa kvinnan obekymrat

Så här års är det nog fler än jag som drömmer om att jobba i ett varmare klimat. Greta, en kompis till mig som driver egen mäklarfirma på Mallorca, råkar ständigt ut för fantastiskt roliga episoder.

Greta är specialiserad på lyxsegmentet och säljer i princip inte hus som kostar under 3 miljoner euro. Trots krisen i Spanien så finns det fortfarande en bra marknad för de riktigt fina objekten. De flesta av Gretas kunder är skandinaver och tyskar.

Den här gången var det ett norrländskt par som flugit ned till Mallorca för att titta på sitt drömhus till pensionen. De hade nyligen sålt det fastighetsbolag som de byggt upp under nästan 30 år och fått en nätt liten förmögenhet. Det är slitsamt att vara företagare och de hade i princip inte varit utomlands eller ens haft semester på 20 år, men nu skulle de köpa ett hus i solen.

Greta hämtade dem vid hotellet och körde dem upp till huset som ligger upp i bergen strax utanför Palma. När de kommer upp träffade de ägarinnan och fick en rundvisning.

Ägarinnan var en äldre, väldigt, konservativt klädd spansk dam med stram håruppsättning. Alldeles rynkig i ansiktet, men hade som, Greta sa ”otroliga, sprutade läppar”. Mycket väl tilltagna mängder botox hade gett henne läppar som var enorma och fylliga.

Huset hade ett fantastiskt läge med utsikt över palma, men det var en hel del renoveringsbehov. En märklig sak var att det stod parfymflaskor överallt. Det fanns inte ett rum där det inte stod och drällde minst en parfymflaska.

När de går runt och tittar runt poolområdet så hör de plötsligt skrik ifrån en dörr bredvid gästrummet.

-Vad är det där för något? frågar förstås det svenska paret från Norrland då.

-Det är min man, svarar den konservativa, äldre kvinnan med de sprutade läpparna obekymrat. Det är min man som skriker. Han har inte varit snäll idag så jag har låst in honom i källaren.

-Men det kan man ju inte göra! sa Greta då. Man får ju inte låsa in sin man i källaren. Släpp ut honom tycker jag.

-Tycker du det? Frågar den konservativa damen förvånat.

-Jaa, det tycker jag, svarar Greta med eftertryck.

-Jaha, ja men då gör jag det, sa den konservativa damen, och gick och låste upp dörren till källaren.

Mannen kommer då ut och går direkt och sätter sig i en stol vid poolen som om ingenting hade hänt. Det var tydligt att detta varken var konstigt eller ovanligt beteende i den familjen.

Hur det gick? Det svenska paret köpte inte huset. ”De fick inte upp några emotioner” för det huset förklarade Greta.

Vad mannen i källaren gjort för att bli inlåst? Greta är inte säker men hon tror att han vägrat hjälpa till att städa inför visningen. Det var ganska rörligt med mycket saker framme under visningen.

 

 

Till salu-skylt t vElaka mäklaren – Jag jobbar som mäklare i en större stad i Sverige. Här berättar jag sanna historier om min och mina kollegors vardag.

 

 

 

Foto: Axel Brocke (https://www.flickr.com/photos/abrocke/)