Högljudda grannar irriterar mest

Nästan 70 procent av svenskarna tycker om att umgås med sina grannar. Men det finns grannar som stör boendefriden. Nästan 30 procent anser att högljudda grannar är den värsta sorten, visar en ny undersökning på uppdrag av PostkodLotteriet.

Nästan 80 procent av svenskarna stör sig på något hos sina grannar, visar en undersökning av Sifo på uppdrag av PostkodLotteriet, där 5 000 personer har intervjuats.

Personerna i undersökningen fick frågan ”Vad stör du dig mest på hos en granne?”.

27 procent angav att högljudda grannar är det som irriterar mest. Drygt tio procent stör sig på grannar som är för påträngande. Nästan lika många irriterar sig på grannar som inte hejar. 5 procent stör sig mest på grannar som går upp i rök vid gemensamma aktiviteter, såsom städdagar och annat. 21 procent stör sig inte alls på sina grannar.

trumset
Högljudda grannar irriterar mest. Foto: www.flickr.com/photos/grindove

Majoriteten tycker om att umgås med sina grannar

61 procent tycker om att umgås med sina grannar i måttliga mängder och 6 procent vill umgås med grannarna så ofta det går. 22 procent tycker inte om att umgås med sina grannar.

I Jämtland och Värmland är svenskarna mest positiva till att spendera till med sina grannar. Medan personer i Östergötland och Blekinge vill ha mest distans.