Med vintern kommer spindlarna

Knappt har sommarens bananflugor och råttor lämnat husen, för att ersättas – eller kanske snarare dela utrymmet – med spindlar. Men, påpekar Anticimex, spindlarna är i våra hem hela året, men det är först nu som de börjar leta efter en partner.

Spindlarna utgör en viktig funktion då de äter småkryp och i sin tur utgör föda för större djur. Men visst kan de vara otrevliga och det finns enkla sätt att minska antalet spindlar i lägenheten.

– Täta springor och sprickor vid fönster och dörrar för att försvåra för spindlar och andra kryp att ta sig in. De finns ofta i springor, bakom lister och på andra trånga ställen, så där bör du försöka komma åt och dammsuga, säger Thomas Persson Vinnersten som är biolog på Anticimex, i en kommentar.

Viktigt, tipsar Anticimex, är också att ta bort hög vegetation intill husväggar och att släcka fasadbelysningen, eftersom den lockar till sig spindlar.

Om författaren

Jakob Stenberg

Jakob är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar