Här betalar du mest för el, värme och vatten

Kostnaderna för el, fjärrvärme, avfall, vatten och avlopp har ökat det senaste året, visar en ny rapport som kartlägger avgifter och taxor runtom i landet.

– Vi ser att kostnaderna ökar över tid och att det fortsatt är stora skillnader beroende på var man bor. Det är svårt för konsumenten att förstå varför det ska skilja så mycket i kostnad mellan kommunerna för dessa tjänster som vi alla är beroende av, säger Mari-Louise Persson, ordförande för Nils Holgerssongruppen som står bakom rapporten, till Bostadsrätterna.

Totalt har kostnaderna för el, fjärrvärme, avfall och vatten och avlopp har ökat med 2,3 procent jämfört med förra året. Mest har kostnaderna ökat för boende i Nordanstig, som nu betalar drygt 2570 kronor i månaden, medan boende i Borlänge har den lägsta månadskostnaden på cirka 1 500 kronor i månaden.

Läs hela undersökningen här