Så lyckas ni med kräftskivan

Längtan efter fest är stor efter månader av restriktioner och färre sociala kontakter än vanligt. Juli är förvisso inte månaden för kräftskivor, men augusti närmar sig med stormsteg. Om ni har ambitionen att arrangera en brf-fest i augusti är det hög tid att börja planera och skicka ut inbjudningar.

Först och främst; följ noga hur covid-läget utvecklar sig och vilka rekommendationer som gäller för tillfället. Om läget förvärras får kräftskivan skjutas upp ett år eller ske digitalt.

Men om en kräftskiva är möjlig kommer här några tips på hur ni kan gå tillväga:

  1. Inbjudan. Skicka ut den i god tid, men om du är sent ute så funkar det att sätta upp en lapp i trapphuset.
  2. Dukning. Använd en fin pappersduk då kräftor lätt blir kladdiga. Se till att det finns gott om handsprit och papper. Och givetvis – roliga hattar.
  3. Krydda din egen snaps. Använd gamla flaskor och fyll med ringlat citronskal och kvistar av kryddor, fyll därefter på med brännvin. Men glöm inte de alkoholfria alternativen.
  4. Snapsvisor. Gör ett eget sånghäfte, som också kan fungera som ett fint underlägg. Men var lyhörd för om gäster inte upplever att sång känns rimligt utifrån rådande smittläge.
  5. Tillbehör. Servera gärna något varmt innan kräftorna, kanske en klassisk paj gjord på Västerbottenost. Baka bröd, fixa aioli eller varför inte inspireras av den amerikanska söder? Där uppskattas kräftor lika mycket som hos oss, men tillbehören är andra. Tänk rökigt och New Orleans.
  6. Lekar. Varför inte göra en tipspromenad innan middagen? Kanske med frågor om bostadsföreningen?

Foto: Mostphotos