5 tips för att maxa trivseln i din BRF

I många bostadsrättsföreningar uppstår onödigt gnissel i tvättstugan, trapphuset eller soprummet. Här är tipsen som vänder trenden.  

Respektera utrymningsvägar och brandfaror

Många tänker inte på att deras barnvagnar, gamla möbler och annat kan orsaka irritation för andra grannar. Men när det blir trångt och stökigt i trapphuset finns större grogrund för gnissel – förutom att det kan vara farligt rent säkerhetsmässigt.  

Lär känna din granne

Har föreningen en gemensam yta, varför inte ordna en enklare fika eller en gemensam aktivitet – utan att det är höststädning eller så. Kanske är en läsecirkel eller stavgångsgrupp något att posta på anslagstavlan?

Bättre sopsortering med kamera

Sophämtning är en stor kostnad för många bostadsrättsföreningar och om regler för grovavfall och källsortering inte respekteras växer kostnaden snabbt. Men sitter det en kamera på väggen i soprummet slänger nästan alla rätt sak på rätt plats – och ingen behöver bli irriterad.

Boka tvättstugan elektroniskt

Tänk att slippa springa ned i tvättstugan för att boka, eller att kunna boka i telefonen på tunnelbanan på vägen hem. Till exempel har Egrannar en sådan tjänst.

Husdjur skapar gemenskap

Om din granne har en hund så har ni ett naturligt skäl att prata, ställ frågan om vad hunden heter och om du får följa med ut när hunden rastas. Lär man sig lite om varandra är risken för irritation mindre.