Här slänger du julgranen

Har du redan dansat ut julen men vet inte var du ska slänga granen? Här finns återvinningsplatserna.  

Hör du till dem som redan dansat ut julen och vill slänga granen? Då är det bra att veta var du kan göra det, det brukar inte vara populärt att slänga granen i grovsoprummet eftersom det snabbt blir fullt i kärlen.

I år har Stockholms stad extra många återvinningsplatser runt om i staden, och redan nu går det att slänga granen. Mellan den 25 december och 31 januari samlar Stockholm Vatten in avfall på en rad uppsamlingsplatser.

Här är återvinningsplatserna runt om i Stockholm

Tänk på att sopsäcken runt granen, granens pynt och belysning inte kan återvinnas och bli biokol. Så släng granen utan dessa saker.

I Göteborg får man slänga julgranen på någon av stadens sex återvinningscentraler. Dessa hittar du här på Göteborgs Stads hemsida.

Även i Malmö slänger man julgranar främst på återvinningscentraler. Här finns återvinningscentralerna för Malmö och södra Skåneregionen.

Även om du inte bor i Stockholm så har de flesta kommuner en rutin för insamling och hantering av julgranar. Gå in på din kommuns hemsida och sök efter julgran så är chansen stor att du får tips på hur den ska återvinnas i din kommun. Kontakta annars din kommun så hjälper de säkert till med råd och anvisningar.

Kartbild: Stockholms stad