Rummet vi älskar allra mest

Varannan bostadsrättsägare anser att vardagsrummet är lägenhetens viktigaste rum. Det visar en ny undersökning från Skanska. Men det rum vi lägger mest pengar på, använder som kontor eller umgås med vänner i är ett helt annat – köket.

– Köket har länge betraktats som hemmets hjärta och i dag används det till så mycket mer än bara matlagning. Det är en av de viktigaste sällskapsytorna vi har i våra hem. Många bostadsköpare är därför beredda att lägga ned det lilla extra på inredningen till köket. Och på så sätt skapa ett personligt rum med hög trivselfaktor, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem, i en kommentar.

Även när det kommer till vad vi lägger pengar på i boendet, toppar köksinredning. Allra flest slantar spenderar vi på bänkskiva i kök, följt av vitvaror i samma rum och först på tredje plats kommer kakel på badrumsväggar. På fjärde respektive femte plats kommer golv och klinker.