Så lurar du inbrottstjuven

Sommaren är här. Bad, avkoppling och kanske långa, eller korta, resor utanför bostaden. Men flera typer av stölder ökar under juni och juli. Förra året släppte Polisens nationella operativa avdelning en rapport som visade att inbrott som man tror begåtts av utländska ligor har eskalerat de senaste åren.
Så även om ledigheten hägrar, finns det anledning att lägga tid på att förebygga inbrott så gott det går.

– Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt. Samverkan grannar emellan är väldigt effektivt för att förebygga stölder av olika slag, säger Caroline Starck, informationschef på If, i en kommentar.

Försäkringsbolagets bästa tips för att undvika inbrottstjuven ha ett lås avsett för ytterdörrar och även fönster, att starta Grannsamverkan, märka värdesaker med MärkDNA, undvika att låta värdesaker att ligga framme och att se till att bostaden ser bebodd ut när du är bortrest.