Slarv med posten inbjudningskort till tjuven

Var fjärde person låter posten samlas på hög när de åker på semester. Agerandet är inget annat än ett inbjudningskort till tjuven, varnar Göran Landvall på Polisen.

En full brevlåda eller överfull postbox är inget annat än ett inbjudningskort till tjuven, menar Göran Landvall, nationellt sakkunnig på Polisen. Professionella tjuvar åker gärna runt och rekar på många sätt innan de slår till. En full brevlåda eller postbox är ett tydligt tecken på att man inte är hemma.

Samma sak gäller om det ligger en massa post på golvet nedanför brevinkastet.

– Det är lika viktigt här. Att ha en massa brev på golvet är likt förbaskat ett tecken på att ingen är hemma, det är bara för tjuven att kika in, säger Göran Landvall, till 24Malmö.se.

Trots det så låter 1 av 4 personer posten att samlas på hög när de åker på semester, enligt en undersökning av Hem & Hyra. Samtidigt visar undersökningen att 58 procent faktiskt ber någon att hämta posten medan man är borta.

Det är inte bara inbrottsrisken som ökar vid slarv med posten. Har du otur kan post med uppgifter om dig och din familj vara guld värd för någon som sysslar med ID-kapningar.

Foto: Colourbox