Så lyckas du med badrumsrenoveringen

Går du i tankar att renovera badrummet? Tänk då till och gör alla förberedelser som krävs. Annars kan det bli dyrt.

De vanligaste skadorna vid badrumsrenoveringar uppstår i rör- och ledningssystem samt tätskikt, och beror oftast på att uppdraget inte är fackmässigt utfört, enligt Anticimex. Men det går att jobba proaktivt, skriver Stefan Öhrling, husexpert på Anticimex, i ett pressmeddelande.

Det finns en hel del att tänka på innan du lägger ut jobbet på en entreprenör. Till exempel kan det vara smart att välja en totalansvarig entreprenör, som är kontaktbar under hela renoveringen. När du har fått en offert bör du kolla upp referenser och kontrollera så att entreprenören har behörighet och kan erbjuda garantier, rekommenderar Stefan Öhrling. Skriv sedan ett avtal med allt som ingår i uppdraget, och allt som inte ingår.

Under renoveringen bör så mycket som möjligt dokumenteras med bilder och mejlutväxlingar. Några moment är det bra att ha extra koll på, betonar han. Till exempel att hela golvet lutar mot golvbrunnen, att rörgenomföringar är korrekt utförda och att frånluftsventilation finns.

Enligt Stefan Öhrling beror de vanligaste felen efter en renovering på att utförandet inte är fackmässigt utfört, vilket i sämsta fall kan innebära utebliven skadeersättning från försäkringsbolaget.

Foto: Flickr.com (Stenbolaget.se)