Var tionde har varit avundsjuk på grannen

En av tio svenskar har någon gång varit avundsjuk på sin granne. Att grannen har ett större och finare hem eller mer pengar till renoveringar är den vanligaste orsaken till avundsjuka, enligt en undersökning av Svensk fastighetsförmedling. ”Det är glädjande att den absoluta majoriteten inte känner avundsjuka till sina grannar”, betonar Tanja Ilic, vd på Svensk fastighetsförmedling.

Trevliga grannar är bland det viktigaste för att man ska trivas där man bor. Men även om grannarna är trevliga och hjälpsamma har en av tio svenskar någon gång varit avundsjuk på sin granne. Den vanligaste anledningen är att grannen har ett finare eller större hem eller har mer pengar till renoveringar, enligt en undersökning av Svensk fastighetsförmedling. I Stockholms län har 45 procent varit avundsjuka på att deras granne haft ett finare eller större hem och 30 procent har stört sig på att grannen har ett bättre läge.

Den absoluta majoriteten känner dock inte avund till sina grannar, betonar Tanja Ilic, vd på Svensk fastighetsförmedling.

– Det är väldigt roligt att konstatera. En god grannsämja är givetvis ett bra argument vid försäljning. Det är också intressant att de som äger sitt boende är betydligt mindre avundsjuka på att grannarna verkar lyckligare eller mer förälskade än de som hyr sitt boende, säger hon i ett pressmeddelande.

Foto: Flickr.com(Christer)