Emma Bergstedt

”Det är viktigt att ställa frågor”

Med Egrannar slipper styrelsen i brf Kampanillen springa i trappor. Dessutom öppnar det upp för att komma ifrån envägskommunikation från styrelsen till att skapa samtal mellan styrelse och medlemmar. Det berättar Emma Bergstedt, styrelsemedlem. 

Hur kommer det sig att ni valde Egrannar?

– Vi behövde en plattform för föreningen där vi kunde kommunicera med varandra. Och då på ett sätt som innebar att vi inte behövde lägga lappar i medlemmarnas brevlådor.

Emma Bergstedt berättar att en person i föreningen först skapade en Facebooksida för föreningen. Men det visade sig att det var ganska många, bland annat några i styrelsen, som inte hade Facebook och inte heller var intresserade av att skapa konton där.

– Så då tittade vi på andra alternativ och valde därför Egrannar. Jag testade att göra en sida och det visade sig vara enkelt.

Varför kände ni att det var dags att ta klivet in i den digitala världen?

– Det är såklart omständligt att behöva springa i alla trappuppgångar och dela ut lappar. Men det är inte bara det. Om man gör på det mer traditionella sättet är det en envägskommunikation, det är bara vi i styrelsen som informerar. Genom att använda Egrannar kan man istället kommunicera med varandra.

Vad kan man tänka på för att få igång en sådan kommunikation?

– Jag tror det är viktigt att man ställer en fråga på en anslagstavla på Egrannar om man vill ha ett svar och få igång en diskussion.

Vad har ni för planer för er sida på Egrannar framöver?

– Jag har nyligen gjort två nya sidor, en där alla dokument som har att göra med föreningen kommer att samlas, och en för bilder där jag tänkt att alla medlemmar kan lägga upp foton på våra hus och från våra aktiviteter.