7 tips: Så lyckas du med homestyling

Städning, balans och målgruppsanpassning. Så lyder receptet om du vill lyckas med homestyling.

I förra veckan skrev vi på bloggen om de vanligaste misstagen vid homestyling, Men, undrar nog många, hur ska man göra för att lyckas med det då?
Egrannar ringde upp Malin Gavenas, grundare av företagen Storey Interior och MIGdesign, för att få hjälp.

Malin Gavenas 7 bästa tips på hur du lyckas med homestyling:

  1. Tänk på det första intrycket. Upplevelsen av lägenheten startar redan vid entrén. Se därför till att hallen ser snygg ut och var noggrann.
  2. Städa, städa, städa. Städa som om det i princip vore en flyttstädning. Människor som går på en visning har väldigt granskande blickar.
  3. Frigör golvytor. Lägg undan vardagliga saker och ta bort onödiga möbler.
  4. Tänk på belysningen. Använd ljus och använd många för en mysig effekt.
  5. Balansera personligt med opersonligt. En viss andel personliga saker tillför en bra känsla och kan vittna om en inspirerande livsstil, att besökaren tänker ”så här kan jag också ha det”. Försök att tänka att lägenheten ska se ut som ett Sköna Hem-uppslag. Men bli inte för personlig och ha inte för många fotografier framme.
  6. Dekorera med ljus och blommor. I överflöd. Arrangera snittblommor och ljus. Tänk på att gruppera och inte centrera, det kan ge ett plottrigt intryck.
  7. Målgruppsanpassa. Ställ dig frågorna: Vem är besökaren? Är det en familj eller en ensamstående? Vad är det för typ av område som lägenheten ligger i?