Så räddar ni grannsämjan under vintern

Så räddar ni grannsämjan under vintern

Barrande julgranar, slask i trapphuset och grannar som inte drar igen dörren efter sig är saker som är extra irriterande på vintern, visar en undersökning av Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC. Så här löser ni problemen.

– Under vintern handlar många klagomål och felanmälningar till oss på SBC om att det är kallt i lägenheten och att det blir väldigt smutsigt i entréer och trapphus. Under vita vintrar får vi även flera frågor om snöröjning, säger Nina Wahlberg, affärsområdeschef teknisk förvaltning på SBC, i ett pressmeddelande.

Så räddar ni grannsämjan under vintern

Om julgranar slängs ut genom balkongdörrar eller barrar i hissen, så tipsa de boende om att klippa ner granen i mindre bitar innan den bärs ut, och berätta var närmaste uppsamlingsplats finns.

Slask i trapphuset kan undvikas med rejäla skrapmattor, både utanför och innanför entrédörren.

Oro för snöras från taken undviks smidigast genom tydliga avtal med en seriös tak- och snöskottarfirma.

Öppna dörrar och fönster som kyler ned gemensamma utrymmen? Installera automatiska och byt ut gamla tätningslister på fönster och dörrar.

Kalla lägenheter? Informera medlemmarna i fastigheten att det kan ta någon dag innan bostadens värmesystem sätter igång, så det gäller att ha lite tålamod. Tipsa också om att lufta element.

Om författaren

Daniel Mellwing

Daniel är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar