Här är det viktigaste för din BRF just nu

Nästan halva februari har gått, men det finns en hel del kvar av vintern. För en bostadsrättsförening är sysslorna många, och det kan bli dyrt att missa något. I Egrannars vinterhandbok får ni tips, råd och checklistor för varje månad.

Egrannar har tagit fram en handbok för bostadsrättsföreningar för vintern. Det finns en hel del uppgifter som bostadsrättsföreningen bör ta tag i redan nu för att arbetet ska löpa smidigt. Att vara ute i god tid är A och O. Dels för att föreningen ska hinna få till förmånliga avtal. Dels för att firmor ska ha rätt förutsättningar för att kunna göra bra jobb.

Glöm inte heller att göra en översyn av brandskyddet i föreningen och täta fasaden så att råttorna inte tar sig in när kylan står för dörren.

Vär­men är en stor utgiftspost för bostadsrättsför­eningar. Mer än 50 procent av den totala energiförbrukningen i en fastighet går till uppvärmning. Här finns det pengar att spara. I handboken får ni handledning, praktiska tips och kan läsa mer om föreningens ansvar under vintermånaderna.

Läs hela handboken här