Här har bostadspriserna fördubblats

Här har bostadspriserna fördubblats

I flera län har priserna på bostadsrätter nästan fördubblats de senaste fem åren. Det visar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som har analyserat utvecklingen i hela landet.

– I länen som toppar listan har låga räntor, brist på bostäder och relativt låga bostadspriser bidragit till kraftiga prisuppgångar, säger Marcus Svanberg, vd Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, till Di.

När det gäller enrummare toppar Blekinge listan, samma län toppar även prisutvecklingen för tvårummare, men när det gäller trerumslägenheter har bopriserna stigit mest i Dalarna, Västernorrland och Gävleborg, skriver Di.

Här kan du se hela listan – län för län.

Om författaren

Jakob Stenberg

Jakob är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar