Allt fler svenskar positiva till andrahandsuthyrning

Allt fler svenskar positiva till andrahandsuthyrning

Tillåt uthyrning av bostadsrätter. Det är resultatet i undersökningen Sveriges Bostadsrättsrapport, som är framtagen av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum,

Enligt rapporten tycker fler än var tredje bostadsrättsägare att det är okej med uthyrning oavsett tidsspann, vilket är en ökning jämfört med förra årets undersökning. Allra mest positiva till en fri uthyrning är personer mellan 18 och 30 år.

– Det har blivit enklare att få tillstånd till andrahandsuthyrning sedan kravet på skäl för andrahandsuthyrning lättades. Dock måste skälen fortfarande ha en viss tyngd. Att köpa en lägenhet i syfte att hyra ut den är inte en godtagbar anledning. Varje andrahandsuthyrning ska tidsbegränsas och ta sikte på en viss bestämd hyresgäst. Det är viktigt att föreningen agerar tidigt vid kännedom om en olovlig andrahandsupplåtelse, annars kan föreningen förlora möjligheten till påföljder, säger Stefan Lindberg, Affärsområdeschef teknisk förvaltning på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB, i en kommentar.

Om författaren

Jakob Stenberg

Jakob är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar