Svenskar har sämst kontakt med sina grannar

Svenskar har sämst kontakt med sina grannar

Tre av fyra svenskar har inte regelbunden kontakt med sina grannar, enligt en ny undersökning. Det är betydligt sämre än i andra europeiska länder.

Knappt var fjärde svensk, 24 procent, har regelbunden kontakt med sina grannar, visar en undersökning av säkerhetsföretaget Ring. Det är klart sämre än i andra europeiska länder. I Tyskland, Frankrike och Nederländerna uppger drygt 40 procent av de har regelbundet kontakt med sina grannar.

I Sverige uppger dessutom 27 procent att de känner sig mindre trygga i sitt bostadsområde i dag än för två år sedan. Bland annat pekas en ökning av bostadsinbrott och skadegörelse ut som orsak, och att okända människor börjat stryka runt i grannskapet. Men 55 procent känner sig lika trygga nu som för två år sedan.

Av de som känner sig tryggare än för två år sedan uppger 61 procent att de har god kontakt med sina grannar, visar undersökningen.

Foto: Colourbox

Om författaren

Daniel Mellwing

Daniel är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar