Handboken rustar föreningen för vintern

Handboken rustar föreningen för vintern

Även om sommarvärmen precis har tågat in börjar det bli dags för styrelsen att planera inför kallare månader. Till exempel är det hög tid att kontakta en certifierad plåtslagarfirma inför snöskottningen. Missa inte Egrannars handbok över vad som behöver förberedas inför vintern.

Egrannar har tagit fram en handbok för bostadsrättsföreningar inför hösten och vintern. Det finns en hel del uppgifter som bostadsrättsföreningen bör ta tag i redan nu för att arbetet ska löpa smidigt. Till exempel är det hög tid att kontakta en plåtslagarfirma inför vinterns snöskottning. Att vara ute i god tid är A och O. Dels för att föreningen ska hinna få till ett förmånligt avtal. Dels för att firman ska ha rätt förutsättningar för att kunna garantera säkerheten.

Glöm inte heller att göra en översyn av brandskyddet i föreningen och täta fasaden så att råttorna inte kan ta sig in när kylan står för dörren.

Vär­men är en stor utgiftspost för bostadsrättsför­eningar. Mer än 50 procent av den totala energiförbrukningen i en fastighet går till uppvärmning. Här finns det pengar att spara. I handboken får ni handledning, praktiska tips och kan läsa mer om föreningens ansvar under höst- och vintermånaderna.

Läs hela handboken här

Om författaren

Daniel Mellwing

Daniel är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar